به گزارش راهبرد معاصر؛ افزایش قیمت بنزین و تبعات اقتصادی احتمالی آن در سرلوحه اقدامات اقتصادی دولت و اعضای کابینه قرار گرفته است. وزرای صنعت و نیرو و ارگان هایی از قبیل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات حکومتی مکررا از عدم افزایش هرگونه کالایی سخن به میان آورده و از آمادگی خود برای برخورد با متخلفین سخن گفته اند.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت برای نظارت بازار جهت جلوگیری از افزایش قیمتها در پی افزایش نرخ بنزین گفت: بازرسیهای ما کمیت و کیفیتش افزایش یافته است و همه امکانات در روزهای اخیر بسیج شده است تا در حق مردم اجحاف نشود و موج گرانی که بیشتر ناشی از بار روانی این قضیه است تحمیل نشود.
وی افزود: طبق گزارشهای میدانی که داریم اقدامات ما در این جهت موثر بوده است البته در برخی کالاها و خدمات مثل حمل و نقل تاثیرات واقعی را هم داریم که بحث جدایی دارد؛ بیشترین تلاش ما این است که به دلیل مباحث روانی به شکل سوءاستفادهای گرانی صورت نگیرد و گرنه در برخی جاها ممکن است این تصمیم درصد پایینی روی برخی قیمتها تاثیرگذار باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق دستور رئیسجمهور دولت و دستگاههای دولتی طبق به هیچ عنوان تا پایان سال حق گران کردن هیچ کالا و خدماتی را ندارند.
وی درباره تولید خودروهای کم مصرف در شرایط افزایش قیمت بنزین گفت: در این رابطه دو مورد در دست اقدام داشتیم یکی بحث تولید خودروهای الکتریکی و برقی است یکی هم موتور کم مصرف است که قبل از این طرح هم در دستور بوده و الان ضرورت آن بیشتر شده است.
رحمانی در پاسخ به این سوال که چرا پس از افزایش قیمت بنزین شاهد افزایش قیمت برخی خودروها بودیم، گفت: هیچ افزایش قیمتی از سوی خودروسازها اعمال نشده است این هم مربوط به این چند روز نبوده مثل همیشه که دلالی و برخی اقدامات میشد الان هم بحث همان دلالی است و پیگیری میکنیم با عرضه بیشتر اجازه ندهیم افزیش قیمتی در این زمینه داشته باشیم.
وزیر صعنت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با افزایش قیمت بنزین برخی از کالاهای اساسی افزایش قیمت پیدا میکند، وزارت صمت چه راهکاری دارد، گفت: کنترل کالاهای اساسی بسیار مهم است که این کار اتفاقا در اولویت ما قرار دارد، اولویت بعدی ماهم این است که با تشدید بازرسیها اجازه ندهیم تورم روانی و انتزاعی افزایش پیدا کند که در حق مردم اجحافی صورت نگیرد.
وی ادامه داد:البته درصد افزایش برخی کالاها اجتناب ناپذیر است و اگر آن درصد واقعی اعمال شود شاید در طول زمان اتفاق خواهد افتاد. ما بیشترین تلاشمان این است که در شاریط جدید افزایش بی رویه، بیجهت و سو استفاده گرانه اتفاق نیفتند. گزارشات میدانی که دارم تا این لحظه کنترل شده است که بر اثر تشدید بازرسیهاست .
رحمانی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که مقام معظم رهبری در مورد حذف قوانین دست و پا گیر در تولید فرمایشاتی داشتهاند وزارت صمت در این مورد چه خواهد کرد، گفت: رهبری بارها درباره فضای کسب و کار صحبت کردند و تذکر دادند در حوزه وزارت صمت امسال یکی از محورهایی که بر آن تاکید داریم بهبود فضای کسب و کار است.
وزیر صمت تاکید کرد: تعداد مجوزها، فرآیندها و سامانه باید تکمیل شود و اقداماتی در این حوزه انجام دادیم که رفع موانع شود، ما در گذشته ۷۸ مجوز داشتیم که آن را به ۴۶ رساندیم .
وی تاکید کرد: بهبود فضای کسب و کار نیازمند یک کار جمعی است که تمامی دستگاهها باید پای کار بیایند و کمترین بودجه و منابع را میخواهد زیرا اراده در این میان مهمترین حرف را میزند.